Janina Ahlqvist

Kina dag 4: sjuk :-(

Kategori: Allmänt

Det här me o blogga gick sådär när man blev dålig :-O så passar på att fylla ut vad som händer i efterhand!! 

Dag fyra vaknade jag med världens migrän vilket ledde till att jag låg och sov fram tom kl 15,00 innan jag vågade mig på att gå ut... 

Sjukt varmt och kvavt hjälpte inte huvudet faktiskt men åkte tunnelbana själv för första gången hör! Hittade tom rätt!! Ett par skor fick iaf följa med hem ;-) och lyckade till det med super "lunch"  härlig utsikt och god mat! 

På kvällen gick vi via en park som ligger precis bredvid morbrors lägenhet och det vi såg va sjukt kul!! Precis innan parken börjar är det "inlines skola" för små kidz typ ! De åker lite sick sack i koner och flamsar och tramsar , ser ut att ha de riktigt kul! Bakom dem står de ett gäng tanter och håller på med en combo utav yoga, pilates och linedance!  Längre in i parken är det pardans spm gäller! Massa olika människor som dansar massa olika stilar till samma musik! Sjukt fascinerande och härligt att se!! Sen är det jue så att alla som håller på med det är typ 35+ men sån kul grej att hålla på med! 

Då berättar morbror att det är såhär i princip alla parker som ligger nära ett compaund. Tycker att det är sjukt kul och bra! Massa gamla tanter och gubbar som får röra på sig! Och innan vi gått igenom hela parken hade vi sett ytterligare två grupper som körde "lindedance" ena gruppen var så pass seriös att de hade likadana kläder och lite halvt seriösare koreografi :-) 

Sen åt jag och morbror Thai ! Sjukt gott och väldigt fancy modernt ställe, sjukt snygga tavlor hade de där inne och världens största menyer!!! 

Får jue inte glömma mitt uppmärksammande om Kineser heller:

* ALLA kineser röker 
* Trafiklagar och trafikvett existerar inte
* man säljer sexleksaker på kvarterets Ica. 
* De hetsar som jag vet inte vad ! 
* Kineser är sjukt kassa på engelska!






Kina dag 3 : SHOPPING!!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag spenderat dagen med shopping! Gick upp i tid och åt god frukost med färskt bröd och vattenmelon ! Sen bar de av på en lång promenad till andra änden utav centrum där jag började med att gå in på Forever 21 som btw var gigantiskt! Handlade en hel del där och blev helt förälskad i ett par skor som fick följa med hem :-) tillsammans med en del smått och gott :-)

Kom sen ut på gågatan och insåg att jag hade 33 grader varmt!! Helt galet! Gick och strosade lite i butikerna och tittade på alla kineser , en del saker som jag uppmärksammat om kineser är: 

* De är överallt
* De ÄLSKAR sin tuta
* Den som låter mest är bäst
* Kvinorna har sjuk metabolism
(Dvs finns inga tjocka kinesiska kvinnor, o de få som är det är typ gamla tanter) 
*  Barnen är sjukt bortskämda och det märks

Efter detta så flydde jag solen till "underjorden" där de finns typ som ett helt köpcentrum med små butiker i anslutningar till tunnelbanan. Väldigt spännande och mysiga butiker! Även en hel del manikyr ställen så passade på att fixa naglarna :-) 

Övade även på min prutningsförmåga i copy market ( som är precis vad det låter som ) och lyckades med en hel del bra köp! 

Kvällen har spenderats med morbror med prat om musik, relationer och en hel del släkt historier ! Härlig kväll och dag helt enkelt! Och är sex par skor rikare så dumt att klaga!

// jajja 







Kina dag 1 och 2

Kategori: Allmänt

Ja då har man varit i Kina i två dagar nu... Mycket intryck , spännande människor, intressanta vanor och mycket kultur krockar! Även en hel del god mat också! 

Resan hit gick kalas inga konstigheter med flygen (vart sjukt orolig över bytet i Frankfurt) men när jag skulle plocka mitt bagage i SH så vart det borta! Min största rädsla! Som tur var hade jag packat allt utav vikt i handbagaget!  Men när jag väl fick prata med en Kines så visade det sig att mitt bagage va på ingång från Köpenhamn?! Så lyckades tillslut få tag i min väska och kunde möta upp min skjuts :-) 

Första dagen va en del promenerande så att jag skulle lära mig hitta och sen god kryddig kycklinggryta in vi promenerade hem och tjötade över ett glas vin :-) 

Dag två ( idag ) tog jag sovmorgon och sov till halv ett innan jag begav mig ut på äventyr! Gick på spa jakt! Har idag unnat mig 60min massage och 60min fotmassage med olja. Kände mig verkligen som en prinsessa! Jätte fräscht ställe och sköna fåtöljer man sjönk ner i under fotmassagen. Aldrig unnat mig något så lyxigt! Och allt detta kostade mig hela 365kr ! Så galet värt det! Sen har jag bara tagit det lugnt resten utav dagen, när morbror kom hem åkte vi lite tunnelbana och kollade in lite sevärdheter innan vi käkade lite "kinesisk tapas". Sjukt gott! Vi beställde  in tre kötträtter en med räkor och en med tofu. Hamnade i matkoma delux efter det! 

I morgon ställer jag klockan och ska ut i solen! Även en del shopping är planerat på schemat! Hittat lite saker jag är sugen på :-) ska även försöka hitta någonstans jag kan göra fina naglar med :-) 

Så nu säger jag godnatt med lite bilder ( ligger 6tim före så klockan är över 23 här) natti natt!