Janina Ahlqvist

Svenska språket

Kategori: Allmänt

Igår på jobbet hade vi väldigt livliga diskussioner ang hur man uttalar vissa ord, klassiker I know! Men vi började diskussionen på hur man säger midsommar, jag och kockarna tyckte att man skulle säga "miss-sommar" alltså ta dän D:t medan de andra ville betona det ist. Blev väldigt heta diskussioner där, så kocken kontrade med " skärgården " hur man inte betonar G:t där och då vart de tysta ;) sen tog vi jue självklart upp klassikerna osså (korv,lakrits osv)

Men ganska kul att det kvittar vart i landet du kommer, det är alltid samma diskussioner ang ord! Värsta fighten! Udda språk alltså!

Funderar skarpt på att åka upp till Rättvik över midsommar och mysa med Kajsa, fått extremt långledigt så funderar på att utnyttja det och faktiskt bara vara ledig när jag väl är ledig. Den e ny men det är en god tanke tycker jag ;)


Nu dags för lite mer jobb och sen lite till jobb men i morgon är det skojigheter inplanerat! Lite nervös men fett taggad!!

//Bless

God morgon!

Kategori: Allmänt

Då vart man hemma i Sthlm igen och tillbaka i verkligheten efter en soft helg nere i Småland med massa bästa vän terapi!

Blev träffa gamla vänner, galna äventyr med lina, High chaparral m Joel , dop, pizza mys, skaka rumpa, mitt i natten promenader , mysa med fjant, träffa kusin, gosa med barnen och massa mer :)

Hade med andra ord en riktigt festlig helg och är nästan redo för massa jobb i veckan, men har även ngt roligt inplanerat osså ;)

Bilderna från helgen får prata för sig själv ;)

//Bless

Småland!

Kategori: Allmänt

Då sitter jag på tåget som ska ta mig ner till de småländska skogarna! Planen är att sova hela vägen ner med tanke på att jag inte sovit på 26 timmar och att jag jobbade 16tim igår ;)

Självklart skulle jag komma loss sent igår så vart hemma i Vaxholm strax innan kl 02 på natta... Så spenderade min natt med att packa, packa och packa. Kan garantera att jag har glömt massor men förhoppningsvis inget viktigt! Presenterna och klänningen är med samt plånboken så borde klara mig ;)

För övrigt är jag äntligen färdig med min töjning ! Massa fin är den! Bild kommer senare idag lr imorgon när jag lyckats ta en bra ;)

Nu är resekittet framme och jag säger god natt!

Jajja
Over and out!

// Bless

FAIL!

Kategori: Allmänt

Dagens fail:

1. Insett att mitt tåg går 06.21 på fredag vilket innebär att jag måste åka från Vaxholm kl 05.01

2. Insett att jag inte ens har börjat att packa och att majoriteten utav mina kläder är smutsiga

3. Insett att jag inte ens börjar FUNDERA på vad jag ska ha med mig.

4. Insett att jag jobbar dubbelpass imon och att jag sov 4tim inatt och kommer få sova 5 nu och sen jobba typ 14-16 tim för att komma hem och börja packa = ingen sömn ...

Måste verkligen verkligen börja tänka liiite längre ibland.., kommer vara helt lost hos frisören på fredag xD men o andra sidan så har packa aldrig varit min starka sida ;)

Nu sove, lååååång dag imon!

// Bless

Narthumor på hög nivå!

R.I.P IPhone

Kategori: Allmänt

Efter jobbet igår så mötte jag upp världens bästa Kajsa som jag inte träffat sen Idre dvs januari :O vi hick och åt go middag och tjötade till sent in på natten, lite Sthlm rundvandring i Sthlm blev det osså :) sjukt trevligt! Världens mysigaste människa!

När jag väl är på G hem håller jag mobilen i handen och handen får ett ryck och mobilen hamnar på perrongen och skärmen inte bara spricker utan ett helt hörn har lossnat! Helt sjukt! Men än så länge funkar den men det lossnar hela tiden små bitar .... Nicht gut!

//Bless

Bitter!!!

Kategori: Allmänt

Med tanke på mitt långs inlägg försvann vart jag massa bitter och protesterade genom att inte skriva mer igår ;)

Lallade omkring på jobbet utan att ha särskilt mycket att göra, gick av tidigare, chillade i stan och väntade på Hanna. Vi spenderade eftermiddagen med att gå runt och handla. Köpte presenter till lille Villemannen, han har jue fyllt år men har inte varit i Småland så han får dem nu te helgen istället :) vart massa mys att spendera kvalitetstid med Hanna iaf :D

Idag blir det mys med Kajsa efter jobbet! Det ses fram emot i massor, inte sett henne sen jag drog ner från Idre...

För övrigt har jag börjat läsa en ny bokserie IGEN I know men de hade inte böckerna i den serien jag läser i affären för de slutade tillverkas 2009 så himla omotiverat!!! Och det pinsamma är att serien är beautiful creatures och att jag verkligen fastnat! De är skrivna på ett riktigt bra vis :O


// Bless

Kör på mina jätte rosa byxor idag ;)

20 Maj

Kategori: Allmänt

Att jag hade spenderat massa tid med att skriva ett inlägg för att det bara ska försvinna! Blir tokig på min mobil ibland! Och nu orkar jag verkligen inte sitta och skriva ett nytt inlägg lr aa skriva om inlägget. Började jobbe alldeles strax.

Så enjoy your day everyone!

//Bless

The notebook

Kategori: Texter

Finns det en sötare eller sorgligare film än the notebook? Bölar lika mycket varje gång jag ser den! Men den filmen ger en hopp :) vi har ätit tacos och myst till filmen här hemma när vi e hemma samtidigt för ovanlighetens skull, sen är även hennes dotter på besök vilket är massa trevligt så en lugn hemmakväll :)

Sen gör mitt öra för övrigt galet ont bytt töjning nu igen, men vill man vara fin får man lida pin! Hoppas bara att jag får i pluggen till dopet ... Att den föll ut när jag var i Gbg gjorde att jag var tvungen att gå tillbaka ett par steg vilket sög :( men men nu är jag iaf på god väg igen :)

Nu ska jag faktiskt ta och vara duktig och lägga mig, kl står på 04.15 i morgon... Öppnar frukost. Men som tur är jobbar jag inte kväll, men segt att jobba på min lediga måndag. Men eftersom de blir så mycket rännande till Småland nu så måste jag ta igen det lite :/

Sov gott och dröm sött om alla små kryp ni mött :)


// bless

Baby whenever you are ready just come and get it, even if it takes forever I will be waiting. This love ain't over yet..,

19 maj

Kategori: My hair

Just nu är mina gamla scouter nere i Småland på mini-scoutläger och ja, jag lovar är inte alls avundsjuk... Inte alls... Hade hellre varit ute i skogen och haft tältmys! Men i augusti blir det äntligen min tur! Tills dess får jag helt enkelt nöja mig med vad Vaxholm har att erbjuda och jobba jobba jobba...

Planerna för sommaren håller sakta men säkert på att falla på plats, bara en sista puzzelbit som ska klaffa så är alltig klart sen :) så bara hoppas på det bästa!

För övrigt är det få gånger jag faktiskt kan säga att jag tycker rätt låt vann ESC. Hon var duktig och låten vart mycket bra! Sen att det var sjukt mycket loreen över den är en annan femma! Men helt klart en värdig vinnare!

Nu tuta och köra ytterligare ett frukost/brunch pass! Jippi! Fett taggad ... NOT! Men det e lite trevligt iaf :)

//Bless

Nervös!

Kategori: My hair

On My way to farbror doktor nu, inte alls nervös, inte alls... Hoppas bara det kommer gå bra... Har jue inte haft den bästa turen med läkare tidigare så håller verkligen tummarna att denna nissen är iaf liiite vettig!

Gårdagen flöt på trots lite sömn och långpanna. Galet vad vi skrattade under frukosten, alltid lika Nice när man har kul på jobbet :) enligt chefen kommer jag typ leva tills jag e 300 bara för att jag skrattar så mycket xD

Sen håller jag även på att smida nya planer inför sommaren och de kommande månaderna. Bollade lite med Darling igår så börjar kännas väldigt bra, nu ska allt bara gå i lås osså vilket är lite mer problematiskt men absolut inte helt omöjligt! Verkligen inte :) ! Så vi får helt enkelt se vart vi hamnar :)

//Bless

Pigg?!

Kategori: My hair

Ja asså klockan är 05 på morgonen och jag är pigg?! Sitter på bussen på G te jobbet vilket betyder att jag nästan varit uppe i redan en timme... Inte helt okey! Men tror att de kan ha något att göra med att det är så ljust ute? Folk brukar väl säga det? Men det är för övrigt sjukt skönt att de är de, sen älskar jag faktumet att varje dag jag vaknar är allt snäppet grönare än dagen innan! Så sjukt vackert här ute alltså!

För övrigt spenderades gårdagen med att ligga i sängen/soffan och glo på sailor moon och läsa min bok. Åt något dåligt i tisdags så bara sjukanmäla sig och härda ut. Sådär roligt faktiskt!

Nu är det dubbelpass som gäller sen i morgon är det ÄNTLIGEN dags för läkaren! Så håll tummar och tår att det går att göra något åt min lilla handled!

//Bless

Btw fixade utväxten här om dagen och en liten sneek peek på klänningen till dopet ;)

ESC

Kategori: Allmänt

Tänkte vara duktig innan och lägga mig i tid men såg sen på FB att första kvalet till ESC vart så blev rusa te soffan och spana. Asså jag vet inte om de var bra eller dåligt, tycker mest att allt är ett stort skämt nu mera och att alla länder satsar mer på att sticka ut med konstigheter istället för att faktiskt skicka bra grejer! Sen finns de jue självklart guldkorn som är bra och även snygga koreografien i de galnaste låtarna. Men asså seriöst, rappande astronauter? De tar väl ändå priset?!! Eller dansarna som såg ut att vara sälar på torra land i bidrag 15?!

Men men nu ska jag sove lite, ska visst jobba frulle imon. Chefen ringde tidigare idag och fråga, måste verkligen lära mig att säga nej! Men som tur e börjar jag inte fören 07.30 så liiite sovmorgon iaf.

//Bless

För övrigt skickade bror denna bilden innan på Joel! Älska!! Rölli!

13 Maj

Kategori: Allmänt

Helgen topp är en unge på typ fyra år som sitter och äter frukost i full polis mundering och nynnar på kulten introt till polisskolan! Helt sjukt klockrent! Typ dog!

Annars har helgen verkligen inte alls varit spännande, men behövde lite ro innan jag kör igång med massa jobb nu i två veckor innan det är dags för dop :)

Saknar mina brorsöner massor idag, fick prata lite med Ville igår och inser att de vara växer och växer när jag inte är där. Kommer vara så sjukt stora när jag kommer till Småland nästa gång :/

Och för att totalt byta ämne så är häxorna i Hansel & Gretel typ de fulaste jag sett på länge! Nästan att man blev lite rädd! Men bara nästan :) nu snart hemma efter att ha varit vaken sen 04:15... Och i morgon är en fullspäckad dag trots ledighet! :O måste lära mig att ta det lugnt men de kan jag göra när jag blir gammal ;)

// Bless

<3

Underlig morgon!

Kategori: Allmänt

Råkade gå och lägga mig en aning sent igår om man tänker på att jag ställde kl på 05.15 men de störda är dels

1. Att jag inte lyckades somna till en början.
2. Att när jag väl somnat och drömmer massa och vaknar igen har de knappt förflutit någon tid alls. Var typ som om att tiden gick i slow motion eller något! Jätte udda!
3. Jag kände mig hela tiden fett utvilad!

Ja en väldigt väldigt lustig morgon men nu är jag iaf påväg till jobbet. Tagga dubbelpass alltså.., hade absolut inte hellre legat ute i solen och byggt på min bränna... Absolut inte! Men lyckan som uppstod i morse när jag såg att jag faktiskt fått färg!!!

Och hur underbart är de inte för övrigt att solen typ e halvvägs uppe när jag åker? Solglasögon ! Yes jag missbrukar dem! Men man blir piggare och mer taggad på dagen!

Btw är det bra när handleden säger ifrån redan innan jag börjar jobba? Skit hand!

// Bless

Spring rain

Kategori: Allmänt

Älskar värmen som kommer med solen och våren, men hade glömt hur underbart det doftar efter ett vårregn! Så sjukt härligt och friskt i luften! Och allt liv kommer på nytt! Just nu lyssnar jag på en konsert av minst fem olika fågel arter utanför mitt fönster! Helt underbart! Och ja kalla mig skogsmulle om ni vill men det kallas att njuta av de små sakerna i livet, ta till vara på hur fantastisk vår natur egentligen är! Hur fascinerande det kan vara och hur vackert det är!

Allt detta får mig att sakna scoutläger, med tält, läger eldar, mys, prat, regn som smattrar på tältduken, lägebål, gemenskap, vänner och frihet! Men i augusti är det äntligen dags igen! Som jag ser fram emot det!!!

För övrigt så har denna dagen varit ett ennu större skämt på jobbet och jag undrar om det kommer att vända? Inte så säker på det... Blir tokig!!!

Sen har träningsvärken från helvetet sinkat mig, men som min kollega så fint sa "vill man vara fin får man lida pin" och antar att det är sant! Tror inte att morgondagen kommer att vara nådigare men de märker vi!

Nu ett avsnitt arrow innan det är dags för lite sömn :) ja jag vet, borde redan sova men vad är de roliga i det??

// Bless

Produktiv!!

Kategori: Allmänt

Denna morgonen har jag varit sjukt duktig!! Gick upp i tid (10.00) vilket är väldigt tidigt för mig! Har kört både zumba och tränat rumpa/lår, dusch , handlat och lagat mina underbara bananpannkakor :) de ni! Sjukt nöjd med mig själv!

Nu sitter jag nere vid vattnet och chillar i solen :) läser min bok och försöker få någon form av färg te dopen och lite D-vitamin (är väl de man får av solen?) och bara njuter utav de fina vädret innan det är dags att jobba igen :/

Och imorgon får man fin besök från Småland! Det ses fram emot! Nämligen ledig imorgon och börjar sent på fredag! :) nu kallar boken!

//Bless

Älskar verkligen att bo så nära vattnet!

Happy :-)

Kategori: Allmänt

Ja asså denna dagen har varit ett stort skämt på jobbet , på riktigt! Varit fett lost idag ingen aning om varför egentligen... Men huvudet har helt enkelt inte varit med idag :(

Men har iaf inte haft några större missar än att jag varit lite mer långsam än vanligt , okey jätte mycket mer långsammare än vanligt. Men mina gäster har varit nöjda iaf vilket alltid är ngt...

Sen börjar jag faktiskt tröttna på att ha ont i min dumma hand. Tycker att den kan må bra nu! Men neee de tycker inte den och ytterligare en vecka innan jag får träffa farbror doktor :(

MEN trots detta är jag Glad :) det är fantastiskt väder på dagarna, varmt när jag åker hem och ja allt är inte alltid vad det ser ut att vara :D

Btw här e mina nya fina skor med :) som e te dopet och de andra ja till när jag känner för det ;) fick följande hem från GBG :)


// Bless

Ooops

Kategori: Fix och Trix

Satt hemma helt i min egna lilla värld och kollade på arrow och tänkte att jag hade all tid i världen, fixade lite med naglarna och chillade. Då upptäcker jag att jag missat min buss! FAIL!

Så då blev det fart på lilla mig , hämta tvätten från torktumlaren packa jobb kläderna gör mig i ordning och skynda te nästa buss. Kommer komma precis på minuten te jobbet o ombytt :/ inte helt okey men men... Skyller på Solen?

Så sjukt härligt väder är det ute !!! Det är verkligen för sommar!!!!

Men har iaf fina naglar för stunden så får vi se hur länge de håller på jobbet men men kul att vara fin en kort stund iaf :)

// Bless

Göteborg!

Kategori: Allmänt

Nu äntligen har jag internet hemma i lägenheten igen och kan blogga från datorn!
här kommer en recap på vad som hände och skedde i GBG :D
 
Det var en helt fantastisk och välbehövd mini semster och fick spendera massa tid med folk jag inte sett på evigheter och som jag saknat massor! Jag spenderade hela måndagen med Sara då de vart massa bus, shopping och skitsnack på schema och även lite oväntade men väldigt trevliga äventyr :D
 
Tisdagen då de vart Valborg spenderades i en park men massa skratt, skoj och stim :D sen vidare och titta på cortensen (?) som är väldigt lik våran karneval hemma fast utan poäng jakt... sen vidare på förfset för att sluta på Chalmers och deras galna valborgsfest där jag även blev skallad i en hoppborg. känner att jag lämnar det där... en helt sjukt galet rolig dag med massa nya bekantskaper och umgås med gamla osså :D
 
Onsdagen bjöd på chill och lite egentid! Jupp spenderade faktiskt lite tid i solen själv läsandes! De ni! träffade även på Angelica lite random och det blev fika och skitsnack! massa massa trevligt sen vidare och chilla i soffa och bli invigd till serien Arrow som jag nu mer är smått besatt av och ska nörda med så fort jag skrivit klart :D som sagt lyckan över att ha internet igen :P
 
så Göteborg vart helt oförglömligt och underbart på alla de vis! men det var även skönt att komma hem till sthlm igen :D saknar dock massa folk men ska tillbaka den 8/6 och då blir det kalas och fira Sara som tar examen!
 
här kommer en bildbomb utan större förklaringar de får ni lista ut själva :P
 
// Bless
 
      
  
 
  
 
  
  
 

Hej hej hallå!!

Kategori:

I know sa att det skulle infinna sig en recap på Min mini semester här igår men försov mig lite så han. Aldrig skriva den :( vill göra de på datorn nämligen. Så i morgon får ni den ist :D jobbar dubbelpass idag så hinner inte riktigt med det idag :/ redan på G till jobbet. Fett opeppad! Vart så sjukt skönt att vara ledig, kändes som om att jag vart iväg betydligt längre än tre dagar vill jag lova! Men vilka tre underbara dagar :D

Och kände att igår vart första gången på länge jag faktiskt kände mig utvilad på jobbet!

För övrigt är jag mega super duper sugen på att klippa kort hår igen! Ja jag vet ingen är förvånad! Men ska verkligen försöka att hålla mig! Men vill vill vill!!!!

// Bless


Bjuder på bild på mig o bästis från i måndags ;)