Janina Ahlqvist

Bläää!!!

Kategori: Allmänt

Okey ska börja med att min kära pojkvän ringer mig igår och säger att han är påväg till värnamosjukhus för att han har skärt av en bit av sitt finger i en köksmaskin, sen hör han inte av sig på 3tim och jag blir mega oroligt. Sen när han väl hör av sig så har han inte fått komma in till läkaren än men han lovar att höra av sig inom en timme hör inget på ytterligare 3 tim och jag blir ennu oroligare. Till slut ringer han halv 12 och säge att han fått komma hem!
sen sitter jag och försöker få oron att försvinna vilket tar halv natten till ungefär vilket resulterar i att jag kom försent till min lektion!

Sen så hatar jag att vara laktosintolerant! Det e apa, spec om man glömt bort det under en måltid. Mår inte alls bra nu för jag råkade äta lite potatismos och två pannkakor!! blir galen och nu ska jag ha matte och det e mega klabb!!!

Men ikväll har jag träning sen kommer älsklingen upp också hihih :) sen imon så ska jag träffa Fru (emilia) och hennes Italienare, gustaf och Joakim....kommer bli ett väldigt intessant möte tror jag....får se lite vad som händer och vem om ignorerar vem osv....

aja nu ska jag spela lite coh sen ha matte letktion.

Jajja - ont i magen

Glömde

Kategori: Allmänt

Glömde berätta om den nya kursen som jag började med idag, Projekt coh företagande! Så sjukt rolig kurs...som projekt ska vi starta ett eget företag coh allt som hör till. Jag och Sara ska skapa ett B&B i Grekland! Versta roligt!!!
Ser verkligen fram emot kursen tror den kommer vara mkt givande och rolig. Samt att mitt och Saras projekt kommer bli asa bra!!!
Det var det enda jag ville berätta att jag startat en ny kurs som verkligen verkar jätte bra och är något annat än tantens trista lektioner!!!


Jajja - Over and out

massa plugg

Kategori: Allmänt

Blir galen på allt plugg!!! I förrgår så pluggade jag massa för mitt sv-prov som jag hade igår, igår plugade jag för min avslutningstänta på Livsmedel B. Hon ville tänta av hela kursen på en och samma gång...provet gick väl sådär men jag hoppas iaf på G och jag fick G på sv provet jag gjorde...sen idag så har jag pluggat massa med Emilia på stadsbibelioteket, hon var så snäll och hjälpte mig med min matte...så nu är jag inte jätte mkt efter med det nya vi har börjat md iaf...andragradsekvationer...men jag e fortfarande lika mkt efter med de gammla men kommer nog igen med de också, hoppas jag iaf! Sen så har jag två prov på tisdag i kök...måste hitta någons facit så att jag kan skriva av coh plugga inför proven så att jag klarar av dem. Sen måste jag läsa ut en eng bok och skriva läsloggar till den me och skriva en artikel på eng me...bläää men ska nog funka.
Måste hitta en sv.klassiker också att läsa så att jag blir av med den också så att jag inte behöver oroa mig när jag e i Turkiet. Mitt nya mål är att bli klar med allr jag ligger efter med tills jag åker till Turkiet.

Men som sagt pluggandet gick iaf bra, Tack så jätte mkt Emilia nu fattar jag iaf lite mer än vad jag gjorde innan!! Och det var jätte skönt att få träffa dig igen, vi ses alldeles för sälla men det ironiska är att vi faktiskt inte kan se oftare hur gärna vi en skulle vilja det. Men nu kanske vi ses till helgen om ja och elin drar te festen får se lite vad som händer.

Imon blir det kök igen...bläää men ska bli lite kul iaf men jag får inte vara med på den roliga delen..jag får bara vara med under matlagningen för sen ska jag till läkare, jippi! lr inte men men ska bli skönt att få träffa denna nya läkare och se vad hon säger och lite sånt. Sen blir det scout på kvällen, har saknat det riktigt mkt!! Ska även prata massa med Dan om valen och lite annat så får se vad som händer sen blir det tillbaka till jkpg efter scout. Får inte komma försent till skolan vilket jag skulle göra om jag sov i GVD, finns inte en enda chans att jag skulle gå upp kl 6 frivilligt.

Aja nu ska jag rensa lite mer baldn min musik och sen spela lite coh sova e något trött...bör nog plocka in tvätten också men där tar det stoppp tänker inte göra  mer än så>!

Ha det göttt och fiska lugnt

Jajja - över öronen fylld med skolarbete

ensamt...

Kategori: Allmänt

Gud vad jag kommer låta som en fjortis nu, shit va meningslöst allt känns när simon inte är här...eller att vara själv över hucud taget...det är as surt!! Och frus mmobil dog så nu kan jag inte få tag på henne heller blää på de...behövde verkligen prata med henne va länge sen och hon får mig alltid att må så bra hade lite ideer som jag tänkte att jag kunde bolla med henne. Sen så behöver jag få ut mina agretioner mot mina lärare och mot min damp skola! men men simon slutar snart så då får han ta de ist.

btw, borde plugga men orkar inte lägger upp bilder på bdb ist...



Jajja - ångesten är riktigt nära nu..

Stress Stress Stress

Kategori: Allmänt

Känner mig så sjukt stressad nu, ja jag vet att det mesta får jag skylla mig själv för för att jag inte lämnat in uppgifter. Men på samma gång har jag inte mått bra, samt så mår jag inte bättre nu heller men måste man så måste man. Därför e jag stressad, plus att jag har mina val inför trean nu som jag måste tänka på. Jag har redan ångest över det och det kommer ta ett tag innan den ångesten går över iaf tills jag lämnar in lappen som e den 29/2. Allt e så himla stressande, skolan, konfan, träningen, simon som jag inte kan träffa så ofta som jag skulle vilja, dåligt med sömn, mardrömmar. Listan kan bli hur lång som hellst...vet bara inte hur mkt mitt psyke kommer att klara av mer nu...vad händer när ja ginte klarar av mer då?? e jag psykiskt sjuk som läkaren indirekt sa..? Snälla någon förklara för mig!!!


Jajja - ångesten smyger sig på igen...

Anorexia??

Kategori: Allmänt

Ja då va man hos läkaren igår....BARNläkare för tydligen så få jag inte gå till en normal läkare för det gäller min mage??? ja Svenska jukhussystemet är nog inte det bästa, så jag sitter där och läser min bamsetidning när det kommer en sköterska som säger att hon vill kolla min längd och vikt. (btw ja ghar växt e typ 1.65,5 typ) så när ho ne klar med detta så vber hon mig sitta ner och vänta på läkaren som inte har kommit än, då har det gått nästan en halvtimme sedan bestämd tid. Så när väl denhär läkaren dyker upp så får jag träffa honom, han pratar väldigt otydligt coh har världens äckligaste vårta på kinden. Han ställer frågor och frågor och lite mer frågor. sen kollar han mina lungor och känner på min mage. Sen pratar han lite till och säger indirekt att jag är nära på att få anorexia. Han använder aldrig ordet anorexia men han antyder på det. de han sa var att min kropp själv väljer att må dåligt och inte vill att jag ska äta osv, att  jag alltid borde äta med någon annan och aldrig äta själv för då tänker jag på att jag äter. Så ja det lät ganska mkt som om att han tyckte att jag va anorextiker. Fast han aldrig sa det så känndes de som det iaf. Men han tog lite blodprover och grejje rså vi får väl se om de hittar något.

Nu ska jag plugga lite eng sen äta sen sova sen börja laga maten till kvällsserveringen.

Jajja - ätstörning?

Hajk

Kategori: Allmänt

Okey då va helgen över, i fredags va det en massa mys med simon (firade 17månader) blev mys framför tv:n och massa god fruktsallad :)

På lördagen blev det packa mysa lite me simon och sen åka bil te gbg där vi skulle på tävlingshajk me scout. Det hela började med att martin och david (ledare) hade med sig vars sin gps som de ställde in kordinaterna på och så åkte vi iväg. GPS:en visade oss en masssa konstiga vägar i borås men vi kom rätt iaf, sen började vi att åka på välsigt (och då menar jag väldigt) små grusvägar och helt plötsligt satannar den ena bilen (dvs den med GPS.erna) och david och martin stiger ut och pekar mot sjön som kommit på våran vänstra sida och säger "Där mitt i sjön är den exakta lokationen" vi börjar fundera på vart vi har hamnat men tänker äch, vi åker tillbaka en bit så får vi se vart vi hamnar så alla sätter sig i bilarna igen och när Dan (den ledaren jag åkte med) sätter igång sin bil låter det inte alls bra, alla går ur och de börjar undersöka saken. Det visar sig att konen som sitter mella katalysatorn och avgasröret har gått sönder och bilen låter som en övertrimmad sak utan ljuddämpare ungefär. Vi står och funderar, vi är redan försenade till samlingen så det slutar med att vi fyller den ena bilen så att den kan åka iväg och lämna folk sen komma tillbaka och hämta resten (vi va 9st) så ja goch två killar + dan stannar kvar och försöker komma på vad vi ska göra med bilen. Scouter som vi är så kommer vi på en lösning vi tar lite rep och späner upp avgasröret så att det inte hänger så mkt och börjar köra iväg mot det rätta målet. Det enda problemet var att när vi körde i 30kmh så lät bilen som om att den gick i 120 utan ljuddämpare. men vi lyckas komma ut på vägen utan några större missöden alla är glada och nöjda..lr kanske inte nöjda för alla utom jag håller för öronen. Men halvvägs möter vi den andra bilen och killarna hoppar in i den. Jag stannar med dan i brummbrumm bilen för störs inte av ljuden, medan dan sitter med bummul i öronen, mössa och en halsduk hårt snurrad över öronen. Ni förstår att åka i den bilen var inte så farligt för mig för ungeför så brukar det låta när jag kör på banan med Hondan så det va väldigt trevligt och jag blev bara mer sugen på att tävla denna säsongen. Väl framme ca 1.5im försent så har dom kommit till den punkten i samlingen där själva informationen om hajken börjar. Så vi kom just in time.

sen bar det av till själva platsen för hajken där vi satte upp ett militärtält och började själva tävlingen. SOm gick ut på att man skulle hinna göra 7 olika kontroller innan kl va halv 12 på natten nu va kl ca 18. temat för hajken var kroppen så alla kontrollerna hade något med den att göra.  Totalt sett gick vi ca 1,6 mil den kvällen för efter att man gjort varge kontroll så skulle man gå tillbaka till "centrumet" för själva hajekn och få en ny kontroll. När vi hade ca 3 kontroller kvar började det kännas i knät så det gjorde inte saken bättre utav att den 5 kontrollen var en tipsrunda mitt ute i ingenstans. hade rejält ont i knät efter det så haltade typ reseten av kvällen. Men det var underbart att va ute på hajk igen och så sjukt roligt.

När  vi sen mitt i natten är klara så ska vi ta med packningen ner till tältplatsen och lägga oss. Jag har precis fått orning p åalla mina grejjer lagt mig till rätta tatt av mig alla kläderna och ska precis börja sova. Då händer det, jag måste gå på toa! Ni kan ju tänka er att det va minusgrader och snöade nästan hela tiden då vi gjorde våra kontroller och nu e kl ca 02.00 så man e inte jätte pigg på att gå på toa så jag tänker nää strunt idet jag går i mon bitti ist. Bara det att jag vakna flera gånger under natten och känner att min blåsta håller på att sprängas typ så när jag hör en annan i tältet säga att hon ska gå på toa hänger jag på då e kl ca 05.30 så fort vi kommer utanför tältet märker vi att det är snöstorm! och jag skojjar inte det var verkligen snöstrom, ca 10-15cm snö. vi traskar ner te bajjamajja och fryser höcken av oss sen går vi upp och lägger oss igen. Så tänker man men vad skönt det ska bli med massa snö imon då! så när man vaknar morgonen efter finner man stora sjöar på tältduken med vatten. efter snöstormen blev det regnstorm ist så all snö försvann :( så det var blött slaskigt och halt. Jo juste på natten välte tältpinnen av tyngden på snön på min sida så fick massa tält duk över mig. Spännande hehe

men det var kul och en rolig upplevelse, tävlingen sluade på en tredjeplats för våran del, dock hamnade vi på en delad andra plats rent poängmässigt men blev nerputtade till tredje på en skiljefråga. Så vi fick en yxa och en bra upplevelse så jag klagar inte!

väl hemma blev det en skön och behövlig duch, sen ivväg till simon där mat väntade. sen råkade jag somna hos simon ett bra tag och bestämdemig för att inte åka till jönköping fören idag ist..

Jajjja- seg och trött

God made man,
Man made money,
Money made man go mad...