Janina Ahlqvist

tävling - värt ett försök

Kategori: Allmänt

......

Kategori: Allmänt



I'm searching my heart,
I'm searching my soul.

Trying to find out
what is right and
what is wrong

Can't find they way
through to the light

yeeh I bleed just too know i'm alive....

prov + bussen

Kategori: Allmänt

Oket idag har det varit en fullspäckad dag med prov började med att jag hade alla mina eng nationella som jag missat när jag va i turkiet. så ett läs försåelse och en uppsats på förmiddagen som btw gick bajs har aldrig skrivit en så kort och så dålig uppsats som den alltså skämms men men på eftermiddagen blev det hörsföståelse som också gick bajs och efter det gjorde jag ett köksprov, ett servisprov och ett styck alkoholhanteringsprov. spännande liv jag har va??

Nu på bussen ska jag försöka att skriva en uppsats men blir nog att jag lirar Icy tower och luxor ist men idag ska jag iaf hinna plugga matte, skriva två uppsatser samt en bokanalys........SKIT glömde boken i lägenheten!!! hinner inte hämta den innan bussen går bajs bajs bajs slår mig själv i huvudet!

aja nu ska jag iaf kolla min bdb sen sitta och spela tills bussen ommer :P


jajja  - over and out!

.........................

Kategori: Allmänt

yeeh you bleed just to know you are alive....

Who am I ?

Kategori: Allmänt

For some reson I feel so left out and all alone....
Forgotten in the past,
Worthy of nothing....
Like an old woman whom no-one wants to be with...

The one everybody points and whisper about
The one nobody wants to be,
The one they hold the distans to

yeeh cuse no-one is close enymore
everybody feels just like fakes

why is everything so silent?
Where did everybody go?
why do I stand lost and all alone?



Jajja - yeeh thats me and my life I think :(

skolan igen nu då....

Kategori: Allmänt

Kommit hem från Turkiet nu och nästan återhämtat mig från sjukdomen (simon fick halsflus 3e dagen och smittade mig) har fortfarnade virusinfektion men har iaf ingen feber. mer om turkiet orkar jag inte berätta mer än att det va mysigt och underbart att bara vara och inte behöva tänka...plus att jag shoppade mega mkt!

Skolan suger och jag har as mkt att ta igen men kan inte göra det eftersom jag inte har ngn laddare till min dator för den e försvunnen men ska kidnappa en senare idag om jag lyckas vilket jag hoppas annars ligger jag illa till men men imon ska jag har nationella i eng heladagen sen på eftermiddagen (efter skolan) så ska jag skriva 3 prov till ett till köket ett itll servisen och ett om alkohol spännande va?? ohc i eftermiddag så ska jag skriva 2 uppsattser plugga te alla proven samt läsa ut en bok och skriva en analys om den. gissa vem som inte kommer att sova ngt inatt + då att jag inte mår bra för får inte i mig särskilt mkt mat så har ingen energi i kroppen men men

kollade på trasdockorna inatt för att kunna somna heheh :P


Jajja - tobbes födelsedagspresent e så ÄGD!

BTW

Kategori: Allmänt

Jag kan inte allt om kristendom, jag lär mig hela tiden. Det är charmen med den man kan aldrig sluta lära sig om den. Varige dag som går lär jag mig något nytt. Varige gång jag ska hålla andakt letar jag idéer på nätet och när jag ska ge given fakta måste jag leta på nätet så att jag ger korekt info och inget påhittat. Det är sanningen !

VÅR!

Kategori: Allmänt

Det känns verkligen att det är vår ute nu, masa lukta gott och massa grönt och massa varmt!! Så sjukt skönt det är att bara kunna vika upp byxorna och gå runt i linne me love a lot!!! Ja jag har precis kommit hem från en långpromenad me tobbe, mkt trevligt och mkt behövligt kände jag :) alltid trevligt att umgås med den pojken hehhe och han e en bra gå ut och gå partner hihi dock blev det lite kalt när daggen kom nu de sista typ 20min men iaf skönt va det att få lite motion och det e ju alltid roligare om man e fler.Dock så ville han dra med mig på en jogginrunda på ca 1mil nån gång. HAHA jag bara skrattade åt honom, det  e verkligen pinsamt hur sjukt dålig kondis jag har fått men men.....som sagt en trevlig och skön promenix blev det ju.

träffade elinpelin tvättmaskin och Fru me, de hade pluggat massa historia heheh as roligt XD de har tp lagt ner 10tim på de lr ngt hehehe men de va nice :P

jajja - för att mina scouter e sötast :)

Sträckt rumpan :(

Kategori: Allmänt

Okey på ngt vis så lyckades jag sträcka min rumpa på idrotten idag, det gör mega ont. Till råga på alt hade vi brännboll på slutet (sträckte mig i början) och självklart så ska man ju ge allt. vilket resulterar i att jag har mega ont nu :( och att jag ska plugga bajs matte hela dagen DÖÖÖÖÖÖÖ!

plus att jag har världens största diskhög att ta tag i nu men :( tror inte jag har några rena talrikar kvar :( (har typ 8st samt 4st små skålar) så har inget att äta ur :(

jajja - mot disken!
btw: Jag kan inte allt om kristendom, jag spenderade ca 3 tim framför datan och sökte information för mitt tal i nationella priven.

bajs buss!

Kategori: Allmänt

okey sitter just nu på bussen påbäg till skolan, enda problemet är att den ska vara framme i jkpg om 7 min men den har ca 20min kvar vilket kommer resultera i att jag bilr sen till skolan vilket kommer resultera i att min lärare får damp och mina klasskompisar med för den delen eftersom vi håller på med ett projktarbete och jag är den med alla papprena! Anledningen till att bussen är sen är att det har skett en bilolycka på vägen, tror vi precis paserade debn WOHOOO nu åker bussen i Normal fart och inte i 20km/h Gyttt gytt men som sagt segt me försening!!


jajja - uttråkad

Nationella proven - svenska muntligt

Kategori: Allmänt

Bibeln - Sagobok eller faktasamling


Jag har valt bilden Adam och Eva av Peter Paul Rubens och som text har jag valt Bibeln. Bilden Adam och Eva kopplar mig direkt till bibeln och skapelseberättelsen så kopplingen mellan dem vara ganska självklar. Vissa kanske tycker att bibeln är många texter men för mig är det bara en enda med många stycken. Som kristen så fascinerar bibeln mig så därför var min infallsvinkel ganska självklar.

För alla har vi läst bibeln vid ett eller annat tillfälle, och om vi inte har gjort det så har vi i alla fall hört talas om den och vet på ett ungefär vad den handlar om. Vi har alla gjort valet att antingen tro blint på vad som står i den eller att totalt förneka att det ens skulle finnas en gnutta sanning i vad som står i den. Så vad får människor att tro på det som står i bibeln är sant? Vad finns det för bevis, eller finns det ens något? Kan man tro på allt som står i bibeln blint?


Min såkallade plikt som kristen säger mig att jag ska tro på bibeln och inte tveka eller ifrågasätta. Men min instinkt som människa säger mig att inte tro på allt som står hur pålitlig källan än mår vara. Jag menar en mer pålitlig källa än personen som jag anser skapat mig finns väl inte? På samma gång så talar mitt förnuft till mig och säger att hur troligt är det att den då kända världen svämmar över och att en människa får i uppgift att bygga en ark för att rädda djuren, eller att en människa delat Röda havet så att ett helt folkslag kan korsa det. En brinnande buske mitt i öknen låter inte jätte troligt, eller att en man gått omkring och helat sjuka och skadade. Detta är några berättelser ur bibeln som sägs vara sanna. Men hur ska vi kunna veta det? För i mina öron låter det som sagor som hittades på förr i tiden för att ge människorna hopp och något att tro på. Bibeln låter alltså som en sagobok utan bevis.

Men låt oss säga att det faktiskt finns bevis för de historier som jag nyss berättade. Att man har på berget Ararat hittat en oförklarlig entitet formad som en gigantisk båt. Och enligt bibeln så fastnade Noaks ark just på berget Ararat.


Sen har vi ju det här med att dela ett hav, totalt omöjligt men enligt bibeln så har detta hänt på riktigt. Saga eller Sanning? Men även här finns det bevis, det finns ett område i Röda havet där forskare har hittat en passage som tyder på att många människor och djur har passerat på samma ställe. Och denna passagen är hittade i just de område som i bibeln sägs vara där Moses delade havet och korsade det med sitt folk. Man har även hittat egyptiska vagnhjul och skelett på botten av havet. Detta kan refereras till stycket där Mose släpper ner väggarna av vatten över faraos män så att de dränks av massorna . Det finns inga egyptiska skrifter som nämner andra aktiviteter runt Röda havet förutom denna så det finns ingen annan logisk förklaring hur de har hamnat där.


Sen har vi den brinnande busken som finns i den egyptiska öknen. Inte på något annat ställe på hela öknen förutom omkring templet som de har byggt runt den brinnandebusken. Busken som forskare tror är DEN busken har genom prover kunnat bevisas vara mer än 2000år gammal. Man har även försökt att plantera om busken i Egypten samt runt omkring i hela världen men alla försök har misslyckas. Den kan bara leva på ett enda ställe och det är där den är just nu.



Och nu till mitt sista exempel, mannen som helade sjuka och skadade. Jesus. Det finns väldigt få människor som faktiskt tror på att han har funnits och blivit korsfäst. De påstår att han är en myt och att det saknas fakta om honom. Men det finns faktiskt skrifter där Jesus nämns, det är romerska skrifter som tydligt talar om men man vid namn Jesus. Han existerade under samma tidsperiod som våran Jesus, han predikade till folket och helade sjuka och skadade. Det finns även skrifter där Pontius Pilatus korsfästelse av Jesus nämns. Trots att vi har bevis på att Jesus funnits så kan vi inte bevisa att han är Guds son. Vi kan bara bevisa att det existerat en man som kallades Jesus, som gjorde de saker som bibeln säger att Jesus gjorde, levde under samma tidsperiod och dog på samma sätt. Men på samma gång har de inga motbevis som säger att han inte var Guds son.

Det är här min tro kommer in i bilden. Jag kanske inte har bevis för varenda händelse i bibeln men jag har i alla fall tillräckligt med bevis för att jag själv ska tro att större delen av bibeln är sann. Jag trots att jag är kristen tror inte på exakt allt som står i bibeln då det är en ny tolkning av äldre versioner som de har ändrat om som ex. i mose-bökerna om tiden då jorden kom till. Där står det nu sju dagar men i den äldre versionen sju perioder. Men för mig är bibeln en faktasamling mer än en sagobok.

CP matte

Kategori: Allmänt

Okey idag skulle jag plugga matte me Tobbe, men han förstod tiden fel så han kom senare och då hade han sin syster med sig, behöver jag säga att bägge har MVG i matte? så iaf när vi väl tänkte börja me matten så kläcker hon ur sig  *men det här jobbar vi nu med i nian, det är ju as lätt" och det tog ganska mkt men jag höll inne. sen så började vi plugga så kommer hon in med komentarer om att hon kan och hur lätt det är. Tobbe sitter och säger åt henne att vara tyst och stöter till henne hela tiden men hon fattar inte vinken och jag känner mig bara dummare och dummare för varige sekund som går. Tillslut så kommer sam och emil som också har MVG i matte och börjar säga saker som "men kan du inte det här" "seriöst det e ju as enkelt" så där tar det stopp, jag går iväg och bryter ihop för jag känner mig så dum. då kommer dan och tröstar mig och så snackar vi skit om matte för matte kan ju inte ge igen så jag fick hata matte :)  men kännde mig verklkigen as kränkt för dem ska vara mina vänner liksom så mådde inte så bra men sen började vi att sätta ihop tält och det gick bra sen så kom tobbe och frågade hur det va och så mkt snällt.


jajja - feeling like an idiot

Everybody dance now...!

Kategori: Allmänt

Om det endå kunde va så skönt men ikke, sitter och lider på min *älskade* mattelektion. Har inte gjort ett enda tal har suttit och tittat i boken + häftet och hållt inne gråten. Fattar NADA! saker som jag gjorde för två veckorsedan är bara ett mysterium för mig. skulle göra ett gammalt nationellt prov, problemet var bara att ajg fattade inte en enda fråga. Jo en så jag lyckades svara på en a och en b fråga visst e jag duktig!....not känner mig versta retard.

Det versta jag vet är när jag inte klarar av något själv, hatar att känna mig dum och beroende utav andra. Jag e en såndär kan själv människa. Jag kom liksom aldrig ur de stadiet när jag växte upp. har alämnt svårt att be om hjälp och speciellt när det kommer till något som jag inte har någon som hellst koll på som då ex matte. Och detta resulterar i att jag inte ber om hjälp och när jag väl ber om  hjälp men fortfarande inte fattar (aka känner mig ennu dummare) så säger jag att ajg fattar bara för att jag inte vill fråga om hjälp igen. Får versta ångesten utav matte, mår mega dåligt och blir arg på mig själv för att jag inte klarar av en sådan enkel sak liksom. Vem som hellst skulle klara av matte B men jag gör inte det as känckande. sen gör det inte saken bättre att alla i min umgängeskrets har typ MVG i matte....så känner mig ennu dummare bland dem och vill inte be om hjälp för hatar att visa mig svag. jag ska ju vara stark jag är ju stark...lr??


Jajja - ÅNGEST!

Shalom, ledigt, sjuk , skolan

Kategori: Allmänt

Shalom var helt gytt me massa roligt folk gvd, som smålandstenar och tillochmed a-torparna va riktigt häliga i år! Massa samtal med konfirmander, massa mys me Lina <3, massa hav och vackert väder, massa bilder, massa Gud, massa sång, massa hårda soffor, massa knycka kuddar, massa skratt och en gigantisk vattenpistol. Ungefär hur man kan beskriva årets konfirmationsläger på Shalom. Vi hade det riktigt gött och jag var tillochmed snäll det här året.

Har varit ldig massa dagar nu och fösta dagen i skolan gasnka soft om man bortser fårn matten jag ska ha snart. bajs på den. Men under min lediga tid var jag sjuk :/, jobbade helkväll gjorde massa drinkar. Gick väl bra om man bortser att det tiog lite tiden men iaf. sen va jag och simon fyllechaffisar åt våra cefer på hotellet väldigt spännande diskutioner kan man j usäga hehehe. Mina små scouter tände valborgsbrasan, blev riktigt stolt över dem. film till sent ute i ingenstans, massa film i lägenheten och mys me simons syster och sambo.

jag som sagt så låg jag hemma med feber måndag-torsdag vilket faktiskt va väldigt roligt eftersom jag aldrig har feber, Måste nog vara den enda männsikan som tycker det är roligt att ha feber. lite jobbigt dock att man blir så seg men så llänge man har en tv med kanaler funkar allt xD

och nu e jag tillbaka i skolan och det e mega segt, som sagt så ska jag ha matte när som snart och det är de absolut tråkigaste ämnet i värdshistorien! men men ska faktsikt sikta på att klara nationella proven i år med det ska gå! om jag så ska plugga dag som natt (vilket aldrig lär hända men iaf) sen så missar jag mitt kär eng B nationellla för jag åker till Turkiet då! Weeeeeeeeee

Yep Turkiet here I come! Lr aa iaf om 7 dagar. kan inte fatta att det är ynka 7 dagar kvar tills jag åker till värmen, solen, havet, god mat och massa shopping och någ en del mys med älsklingen! ska bli så sklönt att bara vara vi i 8 dagar va så länge sen sist vi inte behövde tänka på ngt annat än varandra. Kommit så mkt emellan me skolan, jobb, vänner, plugg o så vidare att vi inte riktigt uppskattar varandra lika mkt längre o så. Hoppas verkligen att det ändras när vi e i Turkiet för i sommar kommer det inte bli lätt. för honom för det bara e han och en kock till så blir massa jobb och jag ska jobba så mkt jag bara kan och när jag inte jobbar så är jag på läger så vi behöver verkligen finna varandra igen annars så vet man inte vad som händer i sommar. alltså är Turkiet riktigt bra och jag längtar som as!

och Ja Emilia jag ska försöka att uppdatera oftare men till skillnad från dig så har jag ett liv heheheh love you big time! Call me :D

Jajja - om jag inte uppdaterar mer så dog jag på matte lektionen bara så att ni vet